OptiFlow

ENERGIEBESPARING OP GAS IS EENVOUDIG! HOE?

Duraflow vult uw cv-installatie(s) met een warmtegeleidende, duurzame en biologisch afbreekbare vloeistof met een meervoudige werking. Hierdoor verbruikt uw cv-installatie, na opnieuw inregelen, tot wel 40% minder energie, gaat langer mee en heeft minder onderhoud nodig.

Duraflow heeft zich gespecialiseerd in het verlagen van de energiekosten en het reduceren van schadelijke broeikasgassen. Door een geavanceerd stappenplan wordt energieverspilling tegen gegaan. Naast kostenbesparing zijn duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijke aspecten.

Gegarandeerde energiebesparing

Bespaar nu tussen 15 en 40% op uw gasverbruik met een terugverdientijd van < 4 jaar

snelle terugverdientijd

OptiFlow heeft een gemiddelde terugverdientijd korter dan vijf jaar.

besparing

Met OptiFlow haalt uw bestaande cv-ketel een hoger rendement en heeft een gegarandeerde energiebesparing (15–20% op gasverbruik).

bescherming

OptiFlow helpt tegen corrosie waardoor uw cv-ketel langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft.

milieuvriendelijk

OptiFlow is niet schadelijk voor het milieu en biologisch afbreekbaar.

Welke stappen onderneemt Duraflow?

  1. Het Duraflow team inventariseert de huidige cv-installatie(s) en brengt een kosteloos energiebesparingsvoorstel uit. Na acceptatie van het voorstel worden alle radiatoren en leidingen geleegd en indien nodig doorgespoeld, net zo lang tot het water helemaal helder is.
  2. Al het water wordt uit de cv- installatie(s) gehaald en vervangen door OptiFlow.
  3. Alle radiatoren en leidingen worden ontlucht en indien nodig wordt de installatie nog eens bijgevuld.
  4. Cv-installatie(s) worden opnieuw geprogrammeerd en indien nodig OptiFlowzijdig ingeregeld.

Als deze stappen zijn doorlopen, is de cv- installatie weer klaar voor gebruik. U zult direct energie besparen en merken dat uw ruimtes sneller opwarmen en aangenamer zijn. De gegarandeerde energiebesparing wordt aangetoond door data van uw netwerkbeheerder met en zonder OptiFlow met elkaar te vergelijken.

Het gaszijdige gedeelte van uw cv- installatie onderhoudt uw cv-installateur.

  • Alle watervoerende installaties zijn onderhevOptiFlow sludgeig aan corrosieproblemen. Corrosieproblemen ontstaan onder andere door extra zuurstof in de cv-leidingen na het bijvullen van de cv-installatie. Tevens is er een continue probleem met betrekking tot elektrolytische corrosie, doordat er twee of meer verschillende metaalsoorten in de cv-installatie aanwezig zijn. Dit betekent dat er in de cv-installatie een kathode/anode situatie is ontstaan. Deze elektrolytische corrosie is continue aanwezig. Deze vormen van corrosie veroorzaken verstoppingen, dichtslibben van leidingen en lekkages. Het energieverbruik zal door de corrosie onnodig toenemen. Door het additieven pakket van OptiFlow wordt dit proces per direct gestopt. Van veel cv-installaties raakt het water op den duur dus vervuild. De cv-installatie heeft vanwege het vuile water – ook wel sludge genoemd – een lager rendement, geeft minder warmte af, verbruikt meer energie en heeft een kortere levensduur. Het water kan zelfs zo vervuild raken dat de radiatoren en leidingen dichtslibben. Sludge en vuilophoping worden door doorspoelen en vervanging met OptiFlow uit de cv-installatie verwijderd. Daardoor is de installatie schoner en energiezuiniger.

Aard van product Vloeibaar
Identificatie van product Waterige oplossing
Gebruik Professioneel, industrieel
Kleur Groen
Vriespunt -36 C
Kookpunt > 100 C
Dichtheid (kg/l) bij 20 C  1,043
Viscositeit (mm2/s) bij 20 C 6-7
Gevarenklasse Niet gekwalificeerd als gevaarlijk
Persistentie – afbreekbaarheid  Volledig biologisch afbreekbaar

OptiFlow garandeert een besparing van 15 – 40%
op uw gasrekening met een terugverdientijd korter dan 4 jaar.

Hoe werkt het?

OptiFlow warmt sneller op dan water waardoor er minder lang gestookt hoeft te worden om de ruimtes te verwarmen. Daarnaast duurt het langer voordat de thermostaat weer aanslaat. Door het vullen van uw cv- installatie met OptiFlow in plaats van water bespaart u direct op uw gasverbruik.

OptiFlow werkzaam

Beschermlaag

Alleen daar waar sprake is van corrosie legt OptiFlow een ultradunne beschermende laag over de corrosie. Het resultaat is energiebesparing, langere levensduur, hogere efficiëntie en rendement van de gehele cv-installatie. OptiFlow heeft een iets hogere viscositeit dan water waardoor de kans op lekkage sterk afneemt en er minder bijvul momenten zijn.

OptiFlow corrosie

OptiFlow rendement

Door het vullen van uw cv- installatie met OptiFlow in plaats van water bespaart u, in combinatie met een herprogrammering van de cv-installatie gegarandeerd tot 40% op uw gasverbruik.

 

 

 

 

Wij bieden een gegarandeerde besparing aan!

Halen wij de besparing niet? Dan volgt een creditnota.

brochure-picca2

VRAAG NU DE GRATIS BROCHURE AAN!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)